Juniorit

Crossikoulu jatkuu taas syyslukukaudelle!

EMK:n Motocross-Koulu 2019

Koulu alkaa maanantaina 12.08.2019 klo 18.00 Kolmperän
Motocross radan varikolla.

Ilmoittautuminen crossikouluun tapahtuu oheisella ilmoittautumislomakkeella:

Crossikoulu ilmoittautumislomake

Harjoittelumaksu on kaudelle 2019 100€. Laskut lähetetään toukokuun aikana Motti-palvelun kautta. Kerhon jäsenmaksun tulee myös olla maksettu sekä yhteystiedot kunnossa Motti-palvelussa. Lisätietoa EMK:n jäseneksi liittymisestä: https://espoonmoottorikerho.fi/jasen/

Ratamaksu sisältyy harjoittelumaksuun.

Koulu on tarkoitettu kaikille Espoon moottorikerhon
juniorijäsenille, tytöille ja pojille, olitpa aloittelija tai vähän kokeneempi.

Koulussa opetellaan mm:

– varusteiden ja pyörän huoltoa = turvallisuus

– perusajotaitoja ja tekniikkaa

– motocrossin vaatimia ajotaitoja

– yhdessä ajamista ja lajista nauttimista

 

Koulu pidetään maanantai-iltaisin 18.00-19.30.
Harjoitukset koostuvat yleensä lyhyestä teoriaosasta ja kahdesta/kolmesta
ajoharjoittelurastista/ilta.

Kevätkauden harjoitukset ovat 13.05-17.06

Syyskausi alkaa 12.08 ja jatkuu 09.09 saakka.

Jokaisella osallistujalla tulee olla omat turvalliset
ajovarusteet ja asianmukaisessa kunnossa oleva pyörä.

Huolehdithan, että myös vakuutukset ovat kunnossa.
Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat oppilaat mukaan!

Tekstiä EMK:n junnukisan käsiohjelmaan (21.5.2009)

Urheilu on hieno laji!

Motocross on yksilölaji, jota tiimi harrastaa; juniorimotocross on yksilölaji, jota perhe harrastaa. Nyt Espoon Moottorikerhon vanhalla radalla käytävä kilpailu on osa junioricrossin järjestäytynyttä, tuotteistettua kilpailumuotoa, jolla on nykyaikaiset kilpaurheilun päämäärät. Kunkin tiimin nykyaikaisesta kilpaurheilusta saama päähyöty on kuitenkin vanhanaikainen: perhe tai yhteisö työskentelee ja viettää aikaa yhdessä.

Kun jo juniorivuosistaan varttuneet harrastajat muistelevat junioriaikojaan, ei sijoituksista ja menestyksestä juuri puhuta. Kilpailujen tärkein osa on ollut lapsuus- ja nuoruusvuosien yhteinen ponnistelu perheen ja kavereiden kanssa, päämäärän saavuttamisella ei lopultakaan ole ollut niin suurta väliä. Osallistuminen on voitto, sijoitus sivuseikka. Aineettomia palkintoja on saatu koko ajan, vaikkei podiumille olisi koskaan päästykään.

Nuorison liikuntaharrastuksen ytimessä on tiimityöstä huolimatta nuori itse. Häneen kohdistuu joko tarkoituksellisia tai tahattomia, ääneen sanomattomia menestyspaineita. Laji vaatii paljon sekä taloudellisia että ajankäytöllisiä panostuksia koko ympäröivältä yhteisöltä. Taustayhteisö ei voi ajatella, että panostukset olisivat investointeja mihinkään muuhun kuin siihen, mikä on juuri nyt meneillään. Nuorimmilla saattaa lajikin vielä vaihtua moneen kertaan ja on toivottavaa, että hänen polkuaan maailmanmestariksi ei kivettäisi paineilla ja tuskalla. Elämää on motocrossin ulkopuolellakin, joskaan ei tietysti niin hienoa.

Espoon Moottorikerhon nykyinen, ns. vanha rata on viimeisillä kierroksillaan kilpailukäytössä ja uusi rata puolestaan ensimmäisellä ympäristölupakierroksella. Kerho on 45 –vuotias, rata joitakin vuosia nuorempi. Moottorikerholla oli hiljattain tilaisuus, johon oli erityisvieraiksi kutsuttu kerhon toiminnassa alkuaikoina vaikuttaneita silloisia nuoria, osa heistä nyt jo orastavaa vanhuutta eläviä ihmisiä. Ehkä joku nyt kilpailussa ajava nuori muistelee joskus EMK:n vanhan radan viimeisiä kilpailuja. Sijoitustaan hän ei muista, mutta tiiminsä ja tunnelmat muistaa.

Tervetuloa Espoon Moottorikerhon vieraiksi, te olette voittajia kaikki!